Бивш военен разстреля българка и се самоуби в Палма де Майорка

Снимка: Архив

Бивш военен разстреля българка край бензиностанция в Палма де Майорка.
 
Два трупа на мъж и жена са открити в автомобил на бензиностанция в Пагуера (Майорка). Според властите в Испания не става въпрос за планирано двойно самоубийство, а за убийство и последвало самоубийство.
 
Според първоначалните данни бившият военен Хуан на 37 години се самоубива в колата си, след като изстрелва куршум в главата на жена от български произход, съобщава La Vanguardia, предаде DarikNews.
 
Двете тела са открити в четвъртък на бензиностанция в Пагуера, в уединена зона, където почти не минават коли. Полицията смята, че убийството е било планирано предварително, тъй като заподозреният в престъплението е купил оръжието месец по-рано. Все още не е възможно да се установи дали става дума за сексистко престъпление, тъй като разследващите не са изяснили дали двойката е имала интимна връзка.
 
Мъжът застрелял жертвата с упор от външната страна на колата.
 
Разследващите смятат, че извършителят умишлено е избрал мястото на убийството, тъй като почти няма хора, които са минавали оттам. Възстановката, извършена на местопрестъплението, показва, че убиецът е паркирал до стена, така че возещата се жена да не може да излезе от колата през вратата си. Проверява се и версията, че извършителят може да е бил дрогиран.

Убиецът е излязъл от колата в посока на багажника, където е държал пистолета, взел го и е прострелял жертвата от упор през отворената шофьорска врата. След това той седнал на нея и се прострелял в главата.
 
В момента органите на реда се опитват да установят каква е била връзката между двамата. Жената работела като сервитьорка от няколко месеца. Двамата делели апартамент в Палма де Майорка и според свидетели поддържали сантиментална връзка.
 
Според местния сайт ultimahora.eu българските власти вече са се обърнали за помощ към българското консулство за установяване на самоличността на жената, която всички наричали Биби. 

Коментари

Задължително поле